1/13/2010


Molla rejiminden ozunuzu qoruyun!

Iran adlanan olkenin rejim numayendelerinin son iller apardiqlari uqursuz daxili ve xarici siyaset neticesinde orda yasayan milletler dovlete ve hokumete qarsi oz etirazlarini sivil yolla numayis etdirmeye baslamislar. Etirazlarin kutlevi xarakter aldiqini goren molla rejimi olkenin tehlukesizlik surasini ardicil olaraq bir araya toplayib texribatyonlu planlar hazirlanmasinda ve proseslerin neytrallasdirilmasi yonunde tehlukeli planlarin heyata kecirilmesi istiqametinde addim atmaqdadirlar.

Son gunlerde Iranin dini rehberi Seyideli Xameneyi tehlukesizlik numayendeleri ile kecirdiyi musavirede Iranda bas veren hadiselerde bir daha Amerika ve Israilin muttefiqlerini gunahlandirmis ve oncegorenlik ederek olkede Amerika ve Israil muttefiqleri terefinden yeni texribatlar toredileceyini beyan etmisdir. Olke vetendaslariyla beraber, tehlukesizlik orqanlarinda calisan memurlari ayiq-sayiq olmaqa caqirmisdir. Hemin beyanatdan bir-nece gun sonra Tehran universitetinin muellimi, fizika elmleri doktoru, professor Mesud alimuhemmediye evinin qarsisinda motosikle yerlesdirilmis partlayici neticesinde sui-qesd edilmisdir. Bu hadisede rejim numayendeleri Amerika ve Israili dunahlandiraraq, bu isi onlarin toretdiyini iddia edirler.

Azerbaycan Strateji Arasdirmalar Merkezi olkede rejim terefinden nezerde tutulan mueyyen insanlara qarsi bu tipli terror hadiselerinin toredileceyini istisna etmir ve molla rejiminin oz vetendaslarina qarsi bele qeddar sekilde terror aktlarini pisleyir ve bu isde basqa dovletlerin istirakina inanmir.

AzSAM. bildirir ki, bu hadise yuxarida qeyd edilen planlarin terkib hissesidir ve Mesud alimuhemmediye qarsi toredilen bu cinayet rejim numayendelerinin oz isidir. Butun bunlari nezere alaraq AzSAM Iran adlanan olkede yasayan butun milletleri hal-hazirki rejimin menfur planlarindan ozlerini qorumaqi tovsiyye edir. Onlari rejimin texribatlarina uymamaqa caqirir.

AzSAM direktoru Aslan Xalidi Canada.Vancouver 13.01.2010

Hiç yorum yok: