Ana içeriğe atla

نامه عضو کنگره آمریکا درباره جدا شدن آذربایجان از ایران

پس از گذشت یک ماه از ارسال نامه جنجالی عضو کنگره آمریکا به هیلاری کلینتون، وزیر خارجه ایالات متحده، درباره حمایت از جدا شدن آذربایجان از ایران، سخنگوی این وزارتخانه، روز دوشنبه (۶ شهریور) بر موضع رسمی آمریکا نسبت به احترام به تمامیت ارضی کشورها تاکید کرد.
دینا رورباکر، نماینده ایالت کالیفرنیا در نامه‌ای به خانم کلینتون، گفته بود دولت آمریکا باید از تجزیه آذربایجان
ایران و پیوستنش به جمهوری آذربایجان حمایت کند.
ویکتوریا نولاند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز دوشنبه درباره جوابی که به این سیاستمدار جمهوری خواه آمریکایی داده شده گفت: "شما مواضع آمریکا را در خصوص تمامیت ارضی کشورها می دانید."
'اطلاعات کم درباره ایران'
سخنان آقای رورباکر، واکنش گسترده فعالان سیاسی ایرانی در آمریکا را برانگیخته است.
سعید گنجی، دبیرکل اتحادیه ملی برای دموکراسی در ایران، در واکنش به این سخنان، نامه‌‌هایی به هیلاری کلینتون و آقای رورباکر ارسال کرده است.
او در این زمینه به بی بی سی فارسی گفت : "متاسفانه خیلی از قانونگذارها (در آمریکا) درباره ایران و تاریخ ایران اطلاعی ندارند. به عنوان مثال آقای رورباکر احتمالا نمی داند که خود آقای خامنه‌ای آذری است."
محمد امینی، مورخ و فعال سیاسی در کالیفرنیا، اعتقاد دارد که پیش از این، تحریک برای "تجزیه طلبی" از سوی نومحافظه‌کاران انجام می شد.
اما به گفته آقای امینی اکنون این تحرکات از دو طرف حمایت می شود: "یکی عربستان که پول و هزینه این کار را تامین می‌کند و سخت در سودای تضعیف دولت ایران و کاستن از نفوذ شیعیان در این منطقه است و دیگری دولت اسرائیل که اصولا به تنش‌های خاورمیانه به دید مثبت نگاه می‌کند، چراکه تنش‌ها را از اسرائیل به نقاط دیگر معطوف می کند."

رفراندوم

دینا رورباکر در نامه خود از ایران به عنوان "دشمن مشترک" آمریکا و اسرائیل نام برده و از همکاری های نظامی اسرائیل با جمهوری آذربایجان استقبال کرده و خواهان حمایت آمریکا از این همکاری ها شده است. این سیاستمدار آمریکایی در آخرین بند از نامه خود خطاب به وزارت خارجه آمریکا نوشته، بر این عقیده است که با حمایت کردن از تفکرات جدایی طلبانه در آذربایجان، می توان به ایران "ضربه" بیشتری زد، تا با بمباران تاسیسات هسته ای این کشور.
اما آقای رورباکر در گفتگویی با بی‌بی‌سی فارسی در این خصوص گفت: "من نمی‌گویم که ما باید جدایی طلبی و یا ادغام با کشورهای دیگر را به رسمیت بشناسیم، بلکه باید یک رفراندوم گذاشته شود تا مشخص شود آیا این واقعا چیزیست که مردم آذربایجان می‌خواهند یا خیر."
آقای رورباکر در پاسخ به این سوال که چه واکنشی از وزارت خارجه آمریکا دریافت کرده است گفت: "آنها تنها نگران این هستند که آرامش شان به خطر بیفتند."

Yorumlar

AzSAM-ın təmsilçisi qeyd etdi ki, bizdə olan məlumata görə molla rejimi Güney Azərbaycanda terror h

به اطلاع مسلمانان غیور سراسر جهان می‏ رسانم کافر یهودی تبار صهیونیست, سراصلانخالدی٫

إنا   لله   و   إنا   إلیه   راجعون ‏ به   اطلاع   مسلمانان   غیور   سراسر   جهان   می ‏  رسانم   کافر   یهودی   تبار صهیونیست,  سر اصلان خالدی٫  به‌  جرم   توهین به اسلام ‌  و پیامبر   و   قرآن   و   خدا   محکوم   به   اعدام   می  ‏ باشند . از   مسلمانان غیور   می ‏  خواهم   تا   در   هر   نقطه   که   آنان   را   یافتند،   سریعاً   آنها   را   اعدام   نمایند   تا   دیگر   کسی   جرأت نکند   به   مقدسات   مسلمین   توهین   نماید   و   هر   کس   در   این   راه   کشته   شود،   شهید   است   ان   شاء   الله .  ضمناً   اگر   کسی   دسترسی   به   یهودی   تبار  کافر  صهیونیست سراصلان خالدی دارد   ولی   خود ...

در ھﻤﯿﻦ راﺳﺘﺎ در ﻧﺸﺴﺖ ﺧﺒﺮی ﺧﺒﺮﮔﺰاری ﺗﺮﻧﺪ ﺟﻤﮫﻮری آذرﺑﺎﯾﺠﺎن "اﺻﻼن ﺧﺎﻟﺪی" ﺳﺮﭘﺮﺳﺖ ﻣﺮﮐﺰ ﭘﮋوھﺶھﺎی راھﺒﺮدی آذرﺑﺎﯾﺠﺎﻧﯽھﺎ ادﻋﺎ ﮐﺮد: ﻧﺰدﯾﮏ ﺑﻪ ۴ ھﺰار ﻧﻔﺮ از داﻧﺶ آﻣﻮﺧﺘﮕﺎن و طﻼب آذری ﮐﻪ در اﯾﺮان آﻣﻮزش دﯾﺪه اﻧﺪ، از ﺳﺎل ١٩٩١ در ﺣﺎل اﺧﻼلﮔﺮی ﻋﻠﯿﻪ رژﻳﻢ ﻻﺋﯿﮏ آذرﺑﺎﯾﺠﺎن اﺳﺖ.

ﺟﻤﻌﻪ 09 دي 1390 - ﺳﺎﻋﺖ 17:06 ﺷﻤﺎره ﺧﺒﺮ: 100863371918 "ﮔﺎﻟﻮپ"ﻧﻔﺮت اﻳﺮاﻧﯿﺎن از آﻣﺮﻳﮑﺎ را ﺗﺎﻳﯿﺪ ﻛﺮد ﺑﺮ اﺳﺎس ﻧﻈﺮﺳﻨﺠﯽ ﻣﻮﺳﺴﻪ آﻣﺮﯾﮑﺎﯾﯽ ﮔﺎﻟﻮپ، اﻛﺜﺮﻳﺖ اﯾﺮاﻧﯽ ھﺎ ﺳﯿﺎﺳﺖھﺎی آﻣﺮﯾﮑﺎ، اﻧﮕﻠﯿﺲ و اﺗﺤﺎدﯾﻪ اروﭘﺎ را ﻗﺒﻮل ﻧﺪارﻧﺪ. در ﻧﻈﺮﺳﻨﺠﯽ ھﺎ، ﻣﺮدم اﯾﺮان از آﻣﺮﯾﮑﺎ ﺑﯿﺸﺘﺮ از اﻧﮕﻠﯿﺲ ﻧﻔﺮت دارﻧﺪ ﺑﻨﺎﺑﺮاﯾﻦ ﮔﺰارش، 65 درﺻﺪ از اﯾﺮاﻧﯿﺎن ﻋﻤﻠﮑﺮد ﺳﯿﺎﺳﯽ آﻣﺮﯾﮑﺎ و 62 درﺻﺪ از آﻧﺎن ﻋﻤﻠﮑﺮد ﺳﯿﺎﺳﯽ اﻧﮕﻠﯿﺲ را رد ﻣﯽﮐﻨﻨﺪ و ﺗﻨﮫﺎ 9 درﺻﺪ از اﯾﺮاﻧﯿﺎن ﻣﻌﺘﻘﺪﻧﺪ ﮐﻪ ﻋﻤﻠﮑﺮد ﺳﯿﺎﺳﯽ اﯾﻦ دو ﮐﺸﻮر ﻗﺎﺑﻞ ﺗﺎﯾﯿﺪ اﺳﺖ در اﯾﻦ ﻧﻈﺮﺳﻨﺠﯽ ﮐﻪ ﺑﺮ اﺳﺎس ﻣﺼﺎﺣﺒﻪ ﺗﻠﻔﻨﯽ ﺑﺎ 1003 اﯾﺮاﻧﯽ 15 ﺳﺎل ﺑﻪ ﺑﺎﻻ اﻧﺠﺎم ﺷﺪه اﺳﺖ، ﻣﺸﺨﺺ ﺷﺪه اﺳﺖ ﮐﻪ ﻧﻮع ﻧﮕﺎه

Aslan Isabeyli(Xalidi): “İran hələ o vaxtdan Azərbaycanı kiçik Fələstinə çevirməyə çalışır. Çalışır ki, Azərbaycanda İsrail, ABŞ və digər müttəfiq olacaq dövlətlərə qarşı çıxacaq qüvvələr hazırlasın.

1991-ci ildə bu dövlətin təhsil ocaqlarında təhsil almaq üçün gedən azərbaycanlı gəncin hərbi təlimlərə cəlb edilərək, öz məqsədləri üçün istifadə etmək istəyi İranın Azərbaycana qarşı siyasətinin kiçik bir hissəsidir. İran siyasətinin alətinə çevrilmiş bəzi azərbaycanlı dindarlara ən yaxından İranın kəşfiyyat orqanı olan ETTALAT və SEPAH kömək göstərir. Azərbaycanda dünyəvi dövlət, dünyavi təhsil əleyhinə çağırışlar edən “dindar”ların arxasında İran dövləti dayanır. Bu dindarlar xüsusi olaraq yetişdirilib. Bu sözləri isə Kanadada yaşayan cənubi azərbaycanlı mühacir , “Azərbaycan Strateji Araşdırmalar Mərkəzi”nin rəhbəri Aslan Isabeyli (Xalidi) keçirdiyi mətbuat konfranslarının birində söyləyib: “İran hələ o vaxtdan Azərbaycanı kiçik Fələstinə çevirməyə çalışır. Çalışır ki, Azərbaycanda İsrail, ABŞ və digər müttəfiq olacaq dövlətlərə qarşı çıxacaq qüvvələr hazırlasın. Bunun üçün 90-cı illərdə 4 minə yaxın azərbaycanlı gənci dini təhsil almaq adı altında əsas din ocağı olan Qum şə...